Wat is het beste dieet? 

Vaak krijg ik de vraag welk dieet het beste is: paleo, vegetarisch, keto-dieet of intermittent fasting? Mijn antwoord is altijd hetzelfde: het hangt af van wat het beste bij je past. Personalisatie van je eetpatroon is de beste manier om je doelen te bereiken.

Als je een drukke baan hebt, kinderen, een druk sociaal leven, is het begrijpelijk dat gezonde voeding niet altijd prioriteit heeft. Maar wanneer je je fitter wilt voelen, wilt afvallen en gezonder wilt leven, is het belangrijk om te kijken naar wat bij je past.

Is er echt één ‘juiste manier’ om te eten voor alle mensen, gezien onze diverse etnische afkomst, aangepast DNA en veranderende omgevingsfactoren? Zeker niet. Het is belangrijk om rekening te houden met je etnische afkomst, DNA, huidige omgeving, tijd van het jaar, plaats, stressniveau, toxiciteitsstatus, levensstijl, persoonlijke voorkeuren en wat je wel of niet lekker vindt.

Veel mensen zijn alleen gericht op het bereiken van vooruitgang als een verandering van de weegschaal of het passen van hun kleding. Maar het is belangrijk om te letten op andere belangrijke indicatoren van vooruitgang, zoals energieniveaus, welzijn, slaap en relatie met voedsel.

Bij het zoeken naar het juiste voedingsprotocol moet dit gebaseerd zijn op jouw aanvankelijke doelen en jouw reacties in de loop van de tijd op deze protocollen. Het is daarom belangrijk om een voedingsplan te hebben dat aan al jouw wensen voldoet en dat ook op de lange termijn houdbaar is.

Verbeterde lichaamssamenstelling is wat de meeste mensen willen, of het nu gaat om vetverlies of om er naakt goed uit te zien. Maar het is ook belangrijk om te letten op de verbetering van je gezondheid. Een goede voeding verbetert niet alleen de lichaamssamenstelling, maar ook de algehele gezondheid. Denk aan betere energie, slaap, stemming en zelfvertrouwen.

Naast gezondheid en lichaamssamenstelling is het belangrijk om ook te streven naar verbeterde prestaties. Of het nu gaat om sport, hobby’s of algemene dagactiviteiten, je moet deze maximaal kunnen uitvoeren.

Het is belangrijk om deze drie factoren altijd te overwegen en te monitoren, vooral bij het ontwerpen van programma’s en bij het overwegen van de mogelijke introductie van verschillende protocollen en technieken. Een daling of vermindering van een van deze drie factoren is een veelbetekenend teken dat de huidige voedingsaanbevelingen niet helemaal goed zijn voor jou.

Dus, personaliseer je voeding, houd rekening met jouw doelen, en monitor je vooruitgang op verschillende vlakken. Op deze manier zorg je ervoor dat je een gezond, uitgebalanceerd dieet hebt dat bij jouw drukke leven past en dat je op de lange termijn kunt volhouden.

Volgende week vertel ik je meer over ondanks je je eetpatroon moet personaliseren diëten werken.

Start Nu

Boek vandaag een gratis kennismakingsgesprek zodat we alles over je kunnen leren, je doelen en hoe we je kunnen helpen om ze te bereiken
Boek Afspraak
This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out